Töltsön egy felejthetetlen vakációt apartmanjainkban a Costa Calida-n!

Kulináris élvezetek

A nyaralást, ugye nem úgy képzeljük el, hogy a tűzhely mellett állunk. Jó alkalom ez egy kis gasztrotúrára is! Még, ha nem is választunk minden nap drága éttermet, azért a spanyol konyhát érdemes kipróbálni. Igaz, hogy itt minden nemzet konyhája képviselteti magát, (szinte egy utcában)azért csak Spanyolországban vagyunk!

A reggelt (kb. 10-11-kor, addigra szedjük össze magunkat)  kezdhetjük egy jó cukros, forró csokoládéba mártogatott churros-szal, vagy frissen reszelt paradicsommal, olívaolajjal megkent pirítóssal.

Aztán irány a part, ahol a második kávénk, vagy esetleg az első sörünk (cerveza)  „esedékes”… Napozás, strandolás….kell a folyadékpótlás! Közben, ha megéheznénk a parti chiringuitókban többféle tapas közül választhatunk.

A magyar pörkölt spanyol megfelelőjétől kezdve a jellegzetes tengeri herkentyűkig érdemes egy-egy tálkával rendelni, (persze nem egyszerre, mert nem biztos, hogy sikerül megenni) amiket friss bagettel tálalnak…. és persze kellő szeretettel.

Kedvencünk a „calamares a la romana” (tintahal karikák bundában sütve)  a „gambas al ajillo” (fokhagymás, olívás garnéla), pulpo a la plancha (roston sült polipdarabkák ), a patatas alioli (fokhagymás burgonyasaláta),  a patatas bravas (csípős szósszal tálalt sült burgonya),  és a spanyol tortilla (krumplis-tojásos lepény).

Ezek után kell egy kicsit sziesztázni, mert hosszú nap vár még ránk. Spanyolországban a meleg miatt estére kel életre mindenki. Igyunk egy jó kávét, (mi a Belmonte-ra szavazunk) és kellően „indulatba” jövünk a benne lévő brandy mennyiségének köszönhetően…

Vacsorához keressünk egy megfelelő helyet. De milyet? Ugyanis a sétáló utcában elindulva találunk Thai, Indiai, Kínai, Angol, Olasz és természetesen Spanyol konyhájú éttermeket.

Mi ezt kihagyva inkább egy kisebb autentikus étterem  mellett döntünk. Előételnek a kihagyhatatlan friss tonhalas salátát kapjuk, bőven megszórva olívabogyókkal és sültkrumplit aliolival. Közben egy kancsó sangria biztosan az asztalra kerül…

Majd rákkrém leves garnélákkal, grillezett szardíniák, tőkehalszeletek bundázva, murciai sültzöldségekkel. És az elmaradhatatlan friss bagett.

Akinek túl sok ez a halféléből kóstolja meg a paellát, bár az is igen gazdagon tartalmaz  tengeri „herkentyűket”.

Hazafelé még a gyerekek kedvéért belefér egy fagyizás is, a felnőttek pedig még addig beszélgethetnek pl.: egy mochito vagy jó hideg sör mellett.

Aki a borokat kedveli az sem fog csalódni. Igazán jó borokat a „Bodegákban” találunk. Kedvünkre válogathatunk a környékbeli termelők hordóiból csapolt nedűből, vagy a nemesebb palackozott italokból.

 

Kövess minket a Facebookon:


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük